Du trenger bare kremfløte

I butikken idag finner man mange typer melk og fløte. Hovedforskjellen på alle variantene er bare fettprosenten som varierer fra 37% (kremfløte) til 10% (kaffefløte). I tillegg har vi laktosefri fløte og melk. Det blir da forvirrende mange varianter å velge mellom, men du trenger bare kremfløte og melk.

Hvis du følger en oppskrift som sier matfløte så trenger du ikke faktisk det de kaller matfløte. Bare bland to deler kremfløte og en del melk, så har du en fløte med 20% fett. Hvis du har besøk og skal servere kaffe med såkalt kaffefløte, så bare bland to deler kremfløte og en del melk, og vipps så har du en fløte med 10% fett.

Å gjøre det på denne måten er både billigere og enklere for husholdningen. Kremfløte koster omtrent 60kr/l, matfløte 50kr/l, og kaffefløte ofte mer med 75kr/l, mens melk bare koster 20kr/l. "Hjemmelagd" matfløte du blander selv koster da bare 45kr/l og kaffefløte bare 30kr/l.

Penger spart er alltid fint, men det blir også mindre å tenke på ved å gjøre det slik. Du trenger bare ha melk og kremfløte i kjøleskapet, og kan med dette blande til alle andre varianter. Det er da mer sannsynlig at du har det man trenger klart i kjøleskapet når du skal lage noe. Det kan også føre litt mindre kasting av mat da du slipper å ha en halv boks matfløterester du ikke får brukt til noe stående.

For de som er laktoseintolerante er det desto lettere, da man har færre varianter å forholde seg til.

 

Hva gjør allematpriser?

Vi samler inn priser på dagligvarer i Norge. Vi går automatisk gjennom nettbutikker og samler tilbud slik at det blir enkelt å sammenligne priser og utvalg.

Hvis du ønsker å bidra eller har spørsmål kan du ta kontakt på hei@allematpriser.no.

Personvern