Unngå tollavgift: Ikke kjøp mat fra utlandet

Det er fort gjort å gå på en smell når man bestiller på nett fra utlandet. Jeg har selv fått regning på flere hundre fra DHL da jeg bestilte fra iHerb for noen år siden. Nylig fikk jeg bakoversveis da jeg måtte betale 300 kroner i tollavgift for en liten pakke med salt jeg bestilte på Ebay. Man skulle kanskje tro at store sider som Ebay har tatt seg av det med toll nå som VOEC-ordningen er i gang. Men sånn er det ikke.

Alltid avgift på næringsmidler

Alt som man putter i munnen skal det betales tollavgift på. Det vil si mat, kosttilskudd, legemidler, drikke osv. Uansett hvor lav prisen er eller om nettbutikken du betaler moms i nettbutikken eller ikke. Du kan være heldig og unngå å betale toll, men det er kun hvis tollvesenet gjør en feil og overser pakken din. Gamle triks som å merke pakken som "gave" eller "vareprøve" kan fortsatt fungere, men da spiller du et sjansespill.

Ingen avgift i norske nettbutikker

Norske nettbutikker er naturligvis unnlatt importavgift. Men selv om siden er på norsk må også lageret være i Norge.

Det dukker opp en del gigantnettbutikker som ser ut til å være fra Norge, da domenet slutter på .no, og teksten er på norsk, men disse har ofte lager i utlandet. F eks Fruugo.no virker som en norsk nettside, men de sender varer fra varehus rundt omkring i verden, og du må betale tollavgift og momspåslag for det du kjøper der.

Hva gjør allematpriser?

Vi samler inn priser på dagligvarer i Norge. Vi går automatisk gjennom nettbutikker og samler tilbud slik at det blir enkelt å sammenligne priser og utvalg.

Hvis du ønsker å bidra eller har spørsmål kan du ta kontakt på hei@allematpriser.no.

Personvern