Lønner Sodastream seg?
Lønner Sodastream seg?

Hvorfor kjøpe vann med kullsyre i butikken når du kan lage det hjemme? Jo, fordi vann med kullsyre er ganske billig i butikken, og du slipper å ha et ekstra apparat på kjøkkenet som du må kjøpe CO2-patroner til.

Men hvis man tar i betraktning kostnaden for selve Sodastream-maskinen og CO2-patroner, vil det lønne seg fremfor å kjøpe billig vann med kullsyre i butikken?

En Sodastream maskin koster i skrivende stund kun 499,- hos Europris. En ny kullsyrepatron på 60 liter koster 159,-, men det koster kun 59,- å bytte inn en tom patron mot en full en.

Dvs. at med Sodastream vil vann med kullsyre koste 599,- i fast kostnad pluss 59,- per 60 liter drikke. Hvis man f eks drikker 1 liter om dagen over 2 år vil man totalt drikke . Kostnaden for kullsyre per liter blir da . Det vil ha en totalkostnad på .

Hvis man kjøper vann med kullsyre rett fra butikken vil man for denne summen ha råd til . Som betyr at man kun kan drikke vann med kullsyre om dagen til samme penge.

Man vil altså bruke omtrent halvparten så mye penger på vann med kullsyre dersom man bruker Sodastream fremfor å kjøpe vann med kullsyre på butta. :