Hjemlevering av mat i 2020

2020 har vært et spennende år for de som følger med på hvordan dagligvaremarked på nett beveger seg. I forbindelse med koronatiltak avduket endelig Coop sin løsning for mat på nett. De slenger seg da inn i kampen om kundene med Kolonial.no og Norgesgruppen med Meny.no i spissen.

Coop

 
Notion image

Levering

Coop leverer tilsynelatende til hele landet. De samarbeider med Posten med levering, så logistikk og levering taes hånd om av proffer med lang erfaring.

Når man bestiller på matlevering.coop.no så plukker noen ansatte varene i en butikk nær deg, en postbil henter bestillingen neste dag.

Det kan hende at butikken ikke har alle varene på nett, og man vil da kun få og kun betale for de man faktisk får levert.

Nettløsningen til Coop er noe enklere enn konkurrentes, men den fungerer helt fint. Det skyldes nok at de i noe hast rullet ut løsningen som et tilbud til trengende da koronatiltakene var på sitt strengeste og mest usikre.

Utvalg

Coop har omtrent 8000 varer og har alt i alt omtrent samme utvalg som konkurrentene. Av billigvarer får man Coop sine egne Xtra-varer, samt en rekke Coop-varer. Av økologiske produkter får man ganske bredt utvalg blant Coops egne Änglamark-linje.

Man kan ikke bestille øl, alkoholholdige varer eller tobakk som røyk og snus fra Coop. Dette har med strenge regelverk som deres transportpartner Posten ikke støtter.

Pris

Prisene på Coop ligger gjennsomsnittlig noe over konkurrentene. Coop har uttalt selv at det ikke er lønnsomt å drive med hjemlevering av mat, så de har nok lagt prisene slik at de i motsetning til konkurrentene ikke går med underskudd.

De har til gjengjeld som eneste aktør landsdekkende levering av matvarer, og er da svært nyttig for de som ikke enkelt kan komme seg til butikken.

Raske fakta

  • Levering: 99,-
  • Minimum ordre: 800,-
  • Medlemsklubb: Coop

Meny og Norgesgruppen

 
Notion image

Levering

Meny leverer hovedsaklig i større byer områdene rundt. Meny har egen logistikkløsning med innleide sjåfører som leverer kun for Meny. Man velger et tidspunkt ved bestilling og får varene levert på døren. Man kan også bestille på nett og hente varene i en butikk du velger.

Meny bruker sine eksisterende varelagre rundt om i landet til nettbutikken, også. Når man bestiller vil noen ansatte plukke ut varene fra en butikk i nærheten, og en egen bil fra Meny vil hente varene og kjøre dem hjem til avtalt tidspunkt.

Utvalg

Utvalget i dagligvarer på meny.no er stort, og man vil finne alt man forventer av en vanlig dagligvarehandel. Av billigvarer får man kjøpt rimelige First Price produkter hos Meny. Man får også kjøpt hva Meny markedsfører som "Matskatter fra Norge" i nettbutikken. Dette er diverse lokalmat fra mer og mindre kjente navn. Utvalget varierer fra kampucha og andefett til fløte fra Røros meieri.

Meny tilbyr også matkasser fra kritikerroste Kokkeløren og ferske bestillingskaker fra butikkens eget konditori. Dette tilbudet finnes bare i visse butikker, men kan være spennende for de som ønsker å prøve matkasser uten å binde seg til noe abonnement.

Hos Meny kan man bestille øl, alkoholholdige varer og tobakk, men reglementet for salg av dette gjelder som vanlig. Ved levering av øl må man møte opp i døren med legitimasjon, og leveringen kan ikke skje etter klokka 20:00 på hverdager og 18:00 på lørdager.

Pris