Reinsdyrkjøtt tørket fra Rørosrein er finskåret i stykningsdeler fra bog og lår. Derfor har ikke pakkene eksakt vekt. Ta høyde for at vekten per pakke er inntil 5 gram under oppgitt vekt – men også for at vekten kan være litt over. Oppbevaring: Etter åpning oppbevares det tørkede reinsdyrkjøttet best i en tøy- eller papirpose som gir luft. Ingredienser: Reinsdyrkjøtt 100 %, Salt 4 % Næringsinnhold: Pr. 100 g: Energi KJ 966 (Kcal 228), Fett 4,4 g hvorav mettede fettsyrer 2,2 g, Karbohydrater 0 g hvorav sukkerarter 1,5 g, Protein 40 g, Salt 4,2 g. Reinsdyrkjøtt tørket er bare ett av produktene fra Rørosrein Vi har flere produkter fra Rørosrein. Besøk Rørosreins markedsbod. Hos Reinfakta kan du lese om at norsk reinsdyrkjøtt er mat i verdensklasse. Sunnere enn kjøtt fra storfe og gris Ifølge Forskning.no er reinsdyrkjøtt sunnere enn kjøtt fra storfe og gris. I tillegg til lavt og sunt fettinnhold, inneholder reinsdyrkjøtt også mye mer av vitaminer og mineraler. Dette henger sammen blant annet med at reinsdyrene store deler av året er ute på beite og beveger seg over store områder. Det lave fettinnholdet og den antioksidante næringen reinen spiser gjør også at kjøttet har mye lengre holdbarhet ved fryselagring enn husdyrkjøtt.