Nettovekt: 1000g Inneholder mel av spelt. Allergen: Gluten. Vaffeltips fra Gullimunn Bruk gjerne litt mer egg enn du pleier, vaffelmelet har ikke den samme forklistringsevnen som annet mel fra Gullimunn. Bruk smør i røra (ikke margarin/olje) La røra heller være litt tykk enn for tynn Smør jernet godt, så ikke vafla «deler» seg når du skal ta den ut. Dersom du har godt med smør i røra, kan det gå greit uten smøring av jernet. Du kan forvente at vaflene kan bli noe flatere enn det du er vant med, men en del saftigere i kjernen – OG; du kan forvente MYE mer smak! Røra er stekeklar med det samme, men det utløser mere smak om du lar den få svelle! Merk: Du kan bruke hvilket som helst mel fra Gullimunn i din vaffeloppskrift, men vaffelmelet vil gi vaflene mer smak og sødme, og det klumper seg ikke like lett som annet mel. Gullimunn har flere typer sikta og sammalt mel, så her er det bare å velge og vrake. Se hva vi har på lager fra Gullimunn akkurat nå. (Utvalget varierer ut fra sesong.) Gullimunns vaffeloppskrift Grunnoppskrift 8-10 plater: 3-4 egg Ca 3 ss sukker Ca 5 dl melk Ca 3-400 g vaffelmel fra Gullimunn Ca 100 g smør Begynn med å røre/piske sammen egg og sukker, rør/pisk deretter inn melka. Fyll på med mel til passe konsistens – egentlig umulig å si akkurat hvor mye mel, tenk heller konsistens enn mengde. Rør inn smøret til slutt. La stå og svelle, gjerne 1 time. Stek og NYT med, gjerne med den prisbelønte vaniljeprimen fra Tverås Gårdsmat, syltetøy med lavt sukkerinnhold og bær fra Trøndelag og rømme eller brunost.