Vacherin Mont d'or AOP Kittmodnet Ost

Kittmodnet Ost, 360 g
Vacherin Mont d'or AOP Kittmodnet Ost
298,90
Kolonial
830,28 kr/kg
360 g

En fransk spesialitet! Vinterost med flytende konsistens og masse smak. Vacherin Mont D'Or er en kittmodnet bløt ost, produsert i Jurafjellene syd for byen Pontarlier, ca. 1300 moh., nær grensen til Sveits. Den er produsert av upasteurisert kumelk. Det anbefales at den spises med skje. Osten lagres/modnes på meieriet i former av gran (fra 3 uker–2 mnd) i en temperatur på 10–12 °C Mont D’Or produseres kun av ”vintermelken” i perioden august til mars. Dette gjør den tilgjengelig fra slutten av september til begynnelsen av april. Osten fikk sin AOP-betegnelse i 1981. Osten har en naturlig gylden skorpe med en rødlig farge. Ostemassen er meget bløt og kremete. Den har en unik kraftig smak, noe fruktig og svært aromatisk. Osten er sylindrisk og tilbys i forskjellige størrelser, fra 13–30 cm i diameter. Ostemassen er bundet med et bånd, som ikke må fjernes, heller ikke ved servering. Vacherin Mont D'Or blir fort bløt og bør serveres fra esken. Det anbefales å varme osten i stekeovn eller på bålet, gjerne med en skvett hvitvin, noen hvitløksfedd og rosmarin eller timian i.

Næringsinnhold per 100g

Karbo
0g
Fett
24g
Protein
17g
Sum
286kcal

Hva gjør allematpriser?

Vi samler inn priser på dagligvarer i Norge. Vi går automatisk gjennom nettbutikker og samler tilbud slik at det blir enkelt å sammenligne priser og utvalg.

Hvis du ønsker å bidra eller har spørsmål kan du ta kontakt på hei@allematpriser.no.

Personvern