Krydras BBQ Cajunkrydder

Krydras BBQ Cajunkrydder
69,62

Cajun-krydder har sin opprinnelse i matkulturen til de franske Acadians, som på 1700-tallet ble deportert fra de kystnære områdene i dagens Canada. Disse bosetterne hadde utviklet matkunnskap tilpasset det harde klimaet i nord, hvor jakt, fiske og konservering var nødvendig for å overleve. Etter tvangsdeportasjonen ble mange Acadians sendt sørover, og mange av dem bosatte seg i det som i dag er delstaten Louisiana i USA – på den tiden et fransk og spansk territorium. Der utviklet de det som senere skulle bli kjent som Cajun-kjøkkenet – en mattradisjon preget av overlevelse, tilpasning og kreativ bruk av lokale råvarer. I Louisiana møtte Acadians kreolene, som var etterkommere av europeiske nybyggere, afrikanere og urfolk. Kreolsk mat var mer sofistikert og urbant inspirert, mens Cajun-mat utviklet seg som bygdemat, nært knyttet til naturen, fattigere råvarer, og en filosofi om å bruke “alt man har tilgjengelig”. Mens det kreolske kjøkkenet gjerne brukte smør og tomater, ble Cajun-roux laget med olje og mel, og smakene var dypere, mer røstede og røffere i uttrykket. Denne BBQ-vennlige krydderblandingen uten salt, Krydras BBQ Cajun, er inspirert av nettopp denne arven. Den kombinerer paprika, svart og hvit pepper, spisskummen, koriander, sennepsfrø, fennikel, hvitløk, løk og chili – en kraftfull miks som passer like godt til grillmat som til gryteretter. Blandingen er laget uten salt, sukker eller tilsetningsstoffer – slik at du kan kontrollere smaken selv, og bruke den både i tørr rub, våt marinade eller direkte i matlagingen. Cajun grillkrydder er ideelt til kylling, reker, svin, grillspyd, maiskolber, stekte poteter og grønnsaker. Det gir en varm og røkt dybde som minner om ekte amerikansk BBQ, men med fransk-indiansk karakter. Mange bruker også Cajun-blandinger som et alternativ til klassisk BBQ-rub – særlig om man ønsker et kraftigere krydderpreg og mindre sødme. Vil du ha raske og smakfulle kyllingspyd? Marinér 250 g kylling i saften av en ½ sitron og 2–3 ts Krydras BBQ Cajun. La det stå i kjøleskap i minst 2 timer, gjerne opptil 48. Grill eller stek til gjennomstekt, og server med salat, flatbrød og en frisk dressing. Også nydelig som tørr rub på svinekoteletter, i majones, eller som smakstilsetning i potetsalat. Bon apetit!

Hva gjør allematpriser?

Vi samler inn priser på dagligvarer i Norge. Vi går automatisk gjennom nettbutikker og samler tilbud slik at det blir enkelt å sammenligne priser og utvalg.

Hvis du ønsker å bidra eller har spørsmål kan du ta kontakt på hei@allematpriser.no.

Personvern