Damaskroser brukes i matlaging som smakstilsetning eller krydder. De er en ingrediens i den marokkanske krydderblandingen “ras el hanout“. Rosevann og pulveriserte roser brukes i persisk, indisk og Midtøsten mat. Rosevann sprinkles ofte på kjøttretter, mens rosepulver tilsettes sauser. Kylling med rose er en populær rett i persisk mat. Hele blomster, eller kronblad, brukes også i urtete “zuhurat”. Den mest populære bruken er imidlertid smaken av desserter som iskrem, syltetøy, turkish delight, rispudding, yoghurt, etc. I århundrer har Damask-rosen symbolisert skjønnhet og kjærlighet. Duften fra rosen er fanget og bevart i form av rosenvann ved en metode som kan spores til antikken i Midtøsten og senere til det indiske subkontinentet. Roseblader er mest populære i persisk mat. Mat fra Midtøsten har blitt påvirket av persisk bruk av rosenblader , og det er derfor noen krydderblandinger fra Midtøsten bruker rosenblader. Tilbereding: Klar til bruk. ingen forberedelser er nødvendig. Ønsker du kun rosebladene så klipper du enkelt av nederste del av roseknoppen. Anbefalte bruksområder: Mye brukt i krydderblandinger, dekorasjoner og te, men også til infusjoner i honning. Rosesyltetøy er et annet populært bruksområde. Tilsett gjerne en roseknopp eller to å la trekke de siste 5 – 10 minuttene i en rett der du ønsker å tilføre smaken av rose. Smak og aroma: Jordete og floralt Ingredienser: Rosa eller Lilla roseknopper Oppbevaring: Oppbevares mørk og kjølig i en lufttett beholder Allergener: Ingen kjente