Tilbereding: Klar til bruk som den er, ingen forberedelser nødvendig. Alt krydder er best å bruke nymalt. En annen måte å bruke paradiskorn på er å riste de hele eller riste de malt med andre krydder. Anbefalte bruksområder: Grains of Paradise er ypperlig i gløgg, i braisert lam og med poteter og aubergine. Smak og aroma: Sterkt Ingredienser: hele økologiske paradiskorn Oppbevaring: Oppbevares mørk og kjølig i en lufttett beholder Allergener: Ingen kjente Et virkelig overdådig navn på det som historisk sett har blitt sett på som en erstatning. Paradiskorn, også kalt paradisfrø har gått under det geografisk nøyaktige navnet Guineapepper og det mer bestialske navnet alligatorpepper. Dersom du imidlertid ønsker å gi den et navn som gjenspeiler hvordan det meste av verden har behandlet det, skulle det kanskje hete noe sånt som “helt greit pepper”. Noe som igrunn er ganske synd med tanke på hvor spennende dette krydderet er.. Da svart pepper virkelig var krydderet som definerte krydderhandelen (noe det fortsatt gjør) – begynte paradiskorn å bli fraktet karavaner fra Guinea og Ghana. Det ble brukt som erstatningskrydder når svart pepper ikke var tilgjengelig og kubeberpepper fortsatt var noen hundre år unna å være en ekte konkurrent. Den har aldri funnet et ordentlig hjem, selv ikke blant det opprinnelige afrikanske opphavet. Det brukes fremdeles i Vest-Afrika, Ghana og Guinea til en viss grad. Merkelig nok har vi i Skandinavia en tilhørighet til det, men bare som en smakstilsetning for akevitt. I dag er paradiskorn populært i krydderblandinger og for å smakesette alkohol. Et økende antall mennesker begynner nå å erstatte det med pepper i mange tilberedinger. Hvis du driver med hjemmebrygging, er dette en gave. Det vil ikke ta brygget ditt og er lettere å kontrollere. I tillegg har alkohol en fin måte å få frem de litt villere smakene fra paradisfrøene.