Smaksprofil: Fyldig, syrlig og blank solbærgelé med lett og balansert sødme. Passer ypperlig på: vafler, søt og grov bakst. Ekstra god som tilbehør til viltkjøtt. Historie: På Nordbugården i Venabygd, Ringebu, planter og utvider Nordbu-bær (est. 2020) større ribes (rips, solbær og stikkelsbær) bærfelt. Nordbugården har historie som kongsgård og erkebispegods. Ja, til og med er det gjort interessante funn fra vikingtid. Vi ligger høyt til, med vakker utsikt utover dalen. Det er nokså bratt hos oss, hvilket gir fantastiske solforhold. Solstrålene buntes sammen til bær så mørke at de nesten er helt svarte. Det gir ekstra gode solbær! Visste du at gelé med lite sukker anses for å være en finere gelé? Målet er minst mulig sukker, ingen sprøytemidler og mye mye bær! Å lage gelé uten mye sukker og med pektin som klarer å danne gel med lite sukker og som er godkjent til kommende økologisk produksjon er utfordrende (Nordbu-bær er under karens med ett år igjen). Derfor har vi med støtte fra Nofima utviklet oppskrift på gelé med lite sukker. Farge: mørk lilla Størrelse: 210 ml. Vekt: 380 gram. Best før: 1 år