Tørket Østers sopp

Tørket Østers sopp

Østerssopp konsumeres ikke bare for deres aroma og smak, men også for deres ernæringsmessige egenskaper: essensielle proteiner, fiber, vitaminer. Den kjemiske naturen til de bioaktive forbindelsene i Pleurotus-sopp inkluderer: polysakkarider, lipopolysakkarider, proteiner, peptider, glyko proteiner, nukleotider, triterpenoider, lektiner, lipider og deres derivater. Den unike duften er søt, som anis eller lakris. Kullsyreholdige alkoholer og karbonyl forbindelser er ansvarlige for aromaen til disse soppene. Aromaen avhenger også av mengden aminosyrer, nukleotider, men også nitrogen, fosfor, kalium, svovel, jern, sink og umettede fettsyrer.

Næringsinnhold per 100g

Karbo
2g
Fett
0g
Protein
2g
Sum
109kcal

Hva gjør allematpriser?

Vi samler inn priser på dagligvarer i Norge. Vi går automatisk gjennom nettbutikker og samler tilbud slik at det blir enkelt å sammenligne priser og utvalg.

Hvis du ønsker å bidra eller har spørsmål kan du ta kontakt på hei@allematpriser.no.

Personvern