Øko Røros Smør

Øko Røros Smør

Fløten langtidssyrnes til rømme som så kjernes i ei kjeglekjerne. Smøret er ikke så kompakt som de fleste andre smørtyper. Du kan skimte saltkorna i smøret, og står smøret ei stund i romtemperatur kan du se små vannperler på overflaten. Fettsammensetningen varierer naturlig med årstidene. «Sommersmøret» er gulere og mykere enn «vintersmøret». Rørosmeieriet har utvikla smørresepten etter inspirasjon fra Ingrid Skancke i Djupsjølia ved Røros. Hun var blant de siste i traktene våre som laget smøret hjemme på gården i «kinnbytte». Ingrid Skancke beskrev det perfekte smøret slik: Smøret ska vårrå åpent med dråppåa og nåen saltkoinn. Røros Smør er utmerket også til steking og baking.

Næringsinnhold per 100g

Karbo
1g
Fett
85g
Protein
1g
Sum
773kcal

Tilsetningsstoffer

Havsalt

Hva gjør allematpriser?

Vi samler inn priser på dagligvarer i Norge. Vi går automatisk gjennom nettbutikker og samler tilbud slik at det blir enkelt å sammenligne priser og utvalg.

Hvis du ønsker å bidra eller har spørsmål kan du ta kontakt på hei@allematpriser.no.

Personvern